Húsvéti nyuszi filcből

Bár a naptárban a húsvét még igen távolinak tűnik, én már barkácsolatam egy kicsit a húsvét jegyében. Mégpedig nyuszis dekorációt készítettem filcből!

Idén az évet a lányaimmal egy varrótanfolyammal kezdtük, így mostanában nagyon gyakran kerül elő a tű és a cérna, ha pedig valami könnyen elkészíthető dolgot szeretnénk varrni, akkor a legjobb anyagválasztás a filc. Ezt ajánlom azoknak is, akik nem nagyon szoktak varrni, mert a filc tényleg könnyen kezelhető, kézzel is jól varrható.

Amire a nyuszi elkészítéséhez szükséged lesz:

  • letölthető sablon INNEN
  • filc tetszőleges színekben
  • hímzőfonal
  • töltőanyag vagy vatta
  • gyöngyök, flitterek egyéb dekorációk
  • szalag akasztónak

Első lépésben nyomtasd és vágd ki a sablont. Én át szoktam rajzolni egy kartonra, mert akkor strapabíróbb lesz és többször is fel lehet használni.

A sablonok alapján szabd ki a darabokat. Én világos filcből készítettem el a fejét, de ha éppen barna, vagy szürke van otthon, az is megteszi. Értelemszerűen egy fül nélküli darab lesz az arca, egy füles darab pedig a fej hátsó része. Két kis kerek arcpírt pedig rózsaszínből készíthetjük el.

Ha kész a szabás nincs más hátra, mint összeöltögetni a darabokat, rutinosabbak akár pelenkaöltéssel is dolgozhatnak. A két fül között illeszd be az akasztónak szánt szalagot. Ha már majdnem körbeértél a varrással tömd ki vattával, vagy tömőanyaggal, és fejezd be a varrást. Ne felejtsd el fellvarni a kis arcocskákat sem és pár öltéssel varrni egy orrot (elég két öltéssel egy X-et varrni) illetve szemeket. Díszítésnek használhatsz tetszőlegesen flittert, gyöngyöt. A variációk száma lehet végtelen, csak a fantázia szab határt. Ezen a képen a lányom nyuszijait látjátok, van foltos nyuszi, szemüveges nyuszi, virágos nyuszi, sőőőőt még Harry Potter nyuszi is…