Egyedi füzetborítók

5 egyedi füzetborító, saját kezűleg – Vissza a suliba DIY ötlet

Itt az iskola, ezért íme néhány ötlet amivel feldobhatod az egyszerű füzeteidet!

Matricás füzet

 

Ennek a füzetborítónak, egyszerű az elkészítése. Először bevontam a füzetet háztartási csomagolópapírral, de ezt lehet egy egyszínű csomagolópappírral is, ami van otthon. Kiválasztottam pár sajátkezüleg készített matricát, aminek az elkészítési útmutatóját ITT találjátok meg. Persze lehet rendes matricákat is használni. Azt ajánlom, ragasztás előtt próbáljátok rá, hogy milyen elrendezésben legyenek, így biztos nem lógnak majd egymásba. Ezután felragaszthatjuk őket. Én bevontam öntapadós füzetborítóval, hogy ne sérüljön meg. Kész is!

 

Filccel pontozott füzet

 

Pöttyözött füzetborító iskolkezdés

Először a borítóra ragasztottam fehér kartont, kétoldalú ragasztóval, ezután húztam körzővel egy akkora kört amennyiben kb. kifért amit oda akartam írni. A fűzet gerincére ragasztottam rózsaszín csillogós dekor szalagot díszítésnek. Kiválasztottam pár tetszőleges színű filctollat és elkezdtem apró pontokat pöttyözni, a rajzolt körön kívűlre. Minél közelebb jártam a vonalhoz annál sürübben raktam a pöttyöket. Mikor már az összes színnel végigmentem, kiradíroztam a segédvonalat. Beírtam a nevemet, az osztályom és a tantárgyat a kialakult kör belsejébe egy filccel. Ezután bevontam öntapadós füzetborítóval, ezt sajnos elrontottam egy helyen, ez a képen is látszik, de ez az én hibám.

 

Görögdinnyés füzet

 

Ehhez a füzetborítóhoz először lemértem egy vastagabb fehér akvarell papírt (rajzlap is jó), hogy akkora legyen, hogy később ha kész a festés, rá tudjam ragasztani a füzetre. Ezután, vízfestékkel rózsaszínt és zöldet festettem. Amikor megszáradt fekete filccel rajzoltam rá magokat, úgy gondoltam aranyosabb lenne ha szív alakúak lennének, ezért úgy rajzoltam meg őket, de lehet rajzolni a szokásos mag formában is. Ezután kétoldalú ragasztóval felragasztottam a borítójára a festett lapot, és ezt is bevontam öntapadó füzetborítóval.

 

Háromszöges füzet

 

Először is ezt a füzetet is, mint az elsőt, bevontam háztartási csomagolóval, majd, a maszkoló szalaggal tetszőlegesen kialakítottam a háromszögeket, négyszögeket. Kiválasztottam pár szép színű, akril festéket és lefestettem a szalagon belül eső részeket. Amikor megszáradt, lehúztam a szalagot. (persze ezt is be lehet vonni öntapadós füzrtborítóval.)

 

Harry Potter halál ereklyéi szimbólumos

 

 

Először bevontam a füzetet egy barnás színű csomagolópapírral, de ez lehet másmilyen egyszínű papír/csomagolópapír is. Találtam egy ilyen rajzot az interneten, megtetszett és felrajzoltam a füzetre, először grafittal a vázlatot aztán, tűfilccel és filccel, a végleges mintát. Ezt meglehet úgy is csinálni, hogy nem ezt a Harry Potteres szimbólumot, hanem pl. egy szív alakot rajzolsz körbe aprólékos mintákkal, ennek csak a fantáziánk szab határt.